Fika!

Igår var en mycket bra dag. Soft dag och trevlig eftermiddag.

Inte många lektioner, matteprov på morgonen, inställd data och svenska , lyssnade på en föreläsning av en som överlevde förintelsen och sedan fyrtio minuters engelska då jag bara satt och läste.

På eftermiddagen var det ett kärt återseende med Ronja, Sofie och Olivia :-D<3
Vi fikade och hade det trevligt i stan och hittade en underbar affär med en massa fina klänningar (Jag vet var jag ska köpa klänning till studentbalen nu ^^) och så köpte jag ett par fina örhängen för 15 kr! Ett riktigt klipp ;-P

Så ikväll blir det bio med Louise <3

Kram Banan
Mikaela :-)

Emma hela dagen!

...och det gillar vi!

Med Muffinsbak och The Hills så har vi myst och haft det trevligt.
Jag har verkligen saknat Emma.

Kramar
Mika <3

Trött så trött...

Hemma i Sverige igen efter 12 timmars flyg Bangkok - Kastrup.
Det är väl skönt på ett sätt men klart att man saknar värmen. För 31 grader i vattnet är inte fy skam det ^^
Men nu när man har kommit hem känns det ändå rätt overkligt att det har inträffat, man har minnena där men den stora omställningen mellan kylan här i norr och värmen där nere gör det hela till en saga som hände för längesedan.

För att lämna Thailand som ni nog kommer att höra en hel del om face to face, så har börjat fundera på om jag ska ta och återuppta mitt skrivande på en fantasyroman eller liknande. Grunden var bra tycker jag men jag saknade inspiration och tappade det efter typ 6 sidor...
Hmm... Det tåls att funderas mer på.

Jaja, jag hoppas alla har det bra och är glada och så för jag är trött men glad och jag hade tänkt att gå och lägga mej tidigt idag.

Kram Banan
Mika <3

Thailand - Koh Lanta

Sista inlagget innan jag kommer hem till kalla Sverige vad jag har forstatt ;-)

Koh Lanta ar varmt och harligt och idag har jag snorklat for allra forsta gangen. Det var otroligt kul och jag onskade att jag kunde hinna med det iaf en gang till innan vi aker hem...
Imorgon blir det elefantridning igen innan vi ska till Krabi for att ta planet till Bangkok och sedan vidare till Kastrup. Annars har jag inte gjort jattemycket har nere mest badat i havet, och man kan nog inte rakna med att det ar en pepparkaka som kommer hem utan mer en krafta ^^

Jag hoppas att ni alla har det bra och jag langtar tilols jag far se er alla for jag har saknat er!

Puss & Kram
Mikaela <3

Thailand - Bangkok och lite Lanta

Just nu sitter jag i sodern pa on Koh Lanta och steker med en asiatisk forkylning... Sa jag kunde inte vara med och snorkla i vattnen kring Koh Ha.
Det ar bara andra dagen har sa det finns inte mycket att beratta mer an att vi firade mamma igar genom att stiga upp halv fem for att ta planet fran Bangkok till Krabi.

Bangkok kan sammanfattas med ett ord - Stort.
En riktig storstad for en liten Dalbybo. Men det var aven uppskattat, for man kan ju inte vara i Thailand utan att besoka Bangkok eller hur?
Under de fyra dagarna som vi var dar hann vi besoka en budda som vagde 5,5 ton och var gjord i massivt guld, Thailands nast storsta budda som ar 46 m lang, vi har aven sett Royal Palace och den smaragdbudda som var dar som inte var gjord av smaragd utan jade. En dag hade vi en heldags utflykt till Kanchanaburi och tittade pa krigsmonument fran andra varldskriget. Sedan akte vi ytterligare en liten bit till ett tigrtempel och fick titta pa tama tigrar och deras ungar.

Vi har ocksa akt langs med floden i Bangkok och sett de mindre rika delarna.

Nu pa Koh Lanta ar det varmt och igar (mandag) var det 31 grader i vattnet nar pappa provdok. Imorgon ska vi pa halvdags utflykt och se mangroveskogarna som finns har.

Det ar valdigt intressant att se alla nyanser av detta land fran norrs vackra nastan oroda landskap till storstaden Bangkok och ner till sodern till varmen och alla svenskarna.

Puss och Kram
Mikaela


Thailand - Chiang Mai

Sawadeeha!
Sista natten i norra Thailand blir det inatt.
Det har varit otroligt vackert att se landskapet och manniskorna har. Det ar mycket annorlunda och folket ar mer oppet har. Tydligen ar det mer orort har uppe eftersom turisterna inte hittar hit ^^

Igar akte vi med bat langs med Kok river och stannade till for att rida vi elefant, det var valdigt kul och djuren ar ju helt enoma, efter att ha akt nastan forsfard genom landskapet kom vi sedan fram till bussen som tog oss till Ciang Mai som ar den nast storsta staden i Thailand dar vi gick pa nattmarknad och sepnderade var natt i

Idag har vi varit pa en orkidefarm med otroliga farger. Darefter bar det av till annu ett elefantcamp dar vi tittade pa hur de unga elefanterna tranats av sina mahoter och sa sag vi en elva dagar gammal unge...
Naaw ;-)
Sedan har vi tittat mycket pa hur man gor olika hantverk, bl.a silke-, lader-, lack- och juveltillverkning. Hantverket har uppe ar jattevackert och saljs over hela varlden.

Puss och Kram
Mikaela

Thailand - Gyllene Triangeln och Chiang Rai

Sa var man i Thailand!
Har ar vadret verkligen skont, fast det regnade en liten skur idag.

Igar kom vi till Bangkok vid kl. 7 pa morgonen lokal tid, ca 1 pa morgonen i Sverige. Sedan flog vi i en timme till Chiang Mai som ligger i norra delen. Sedan var vi pa tur hela dagen och avslutade med en batfard pa en flod som avgransar tre lander. Thailand, Burma och Laos. Sa jag var i tre lander igar! Denna delen kallas Gyllene Triangeln eftersom det tidigare odlades mycket opium som man tjanade mycket pa.

Idag har vi bland annat varit och matat apor och traffat byar som flytt fran Burma och har sina egna inhemska traditioner. Nu ikvall har jag fatt taimassage och atit en god barbeque.

Imorgon blir det batfard och ridning av elefant!

Jag hoppas nin har det skont i Sverige och jag saknar er alla!

Puss & Kram
Mikaela

Trööött...

Jaa, så var dataproblemen igång på min nya data  -_- Måste skaffa ett nytt antivirusprogram...
Så jag sitter i allrummet och är cp trött efter att ha spelat volleyboll halva dagen...  Men det ska bli kul ikväll med filmkväll hos Emma.

Och snart lämnar jag regniga Sverige :-)

Ha det bäst <3
Mikaela

RSS 2.0